dizajn web banera

WEB BANER predstavlja reklamnu formu manjeg formata čija je upotreba isključivo vezana za internet marketing. Tačnije rečeno, web baneri su najzastupljeniji vid reklamiranja na internetu. Pored reklamne poruke koju prenosi, baneru su ujedno i linkovi. Klikom na njegovu površinu, baner vas preusmerava na bazičnu internet stranicu firme, usluge ili proizvoda o koji se reklamira. Dizajn web banera (izrada web banera) može biti u funkciji marketinške kampanje ili baneri mogu samostalno slati određenu poruku.

VRSTE WEB BANERA

Baneri po vrsti izrade mogu biti statički ili animirani. Kada se govori o statičkim web banerima, misli se na statičku sliku koja je obično data u PNG, JPG ili GIF formatu.  Izrada animiranih web banera podrazumeva kratke animacije i najčešće su zabeležene u GIF ili SWF (Adobe Flash) formatu.

DIMENZIJE WEB BANERA

U praksi smo se sretali sa toliko banera različitih dimenzija, da je teško govoriti o postojanju standarda. Dimenzije uglavnom zavise od strukture web sajta ili internet portala na kome se nalazi. Ipak, neke od najčešćih dimenzija su  468 x 60, 728 x 90, 300 x 250, 250 x 250, 120 x 600, 120 x 60 i drugi. Ovu raznolikost dimenzija, naročito kada su u pitanju reklamne kampanje, treba imati u vidu. Odnosno, dizajn web banera (izradu web banera) treba koncipirati tako da njegovi elementi budu prilagodljivi različitim dimenzijama.

DIZAJN WEB BANERA (IZRADA WEB BANERA)

Veliki broj različitih dimenzija ne treba da vas brine. Naš web dizajn tim je tu da za vas željeni dizajn prilagodi svakoj traženoj dimenziji.  Dizajn web banera mora predvideti jasno odvajanje banera od samog sadržaja strane na kojoj se nalazi. Baneri na internet portalima uglavnom stoje u grupama, pa je veoma bitno da se dopadljivim dizajnom, bojama i jasnom porukom izdvojite od ostalih. Zato prepustite izradu web banera proverenom timu. Do sada smo uradili značajan broj statičkih i animiranih banera, kroz učešće u brojnim kampanjama.

U kvalitet naših radova možete se informisati putem portfolija.