Dizajn štampe, odnosno dizajn štampanog materijala, najčešća je oblast dizajna sa kojom se naši dizajneri svakodnevno susreću u svom radu. Štampani materijali  su nešto sa čime se klijenti prvo susreću. Veoma je važno da sam dizajn promo materijala bude prilagođen, njihvom ukusu, potrebama i očekivanjima. Uprkos sve većem razvoju digitalnih medija, štampani mediji ne gube na važnosti. Naprotiv, i dalje su veoma značajan faktor u životu i radu kompanija, bilo da je njeno obraćanje putem štpanih materijala usmereno prema klijentima ili je u pitanju komunikacija unutar same kompanije.

Štampani materijali

U Excentric dizajn studiju se svakodnevno grafički oblikuju različiti štampani materijali: brošure, baneri, prospekti, katalozi, flajeri, pozvinice, čestitke, diplome, sertifikati, plakete, posteri, bilbordi, vizit karte, fascikle, memorandumi, kalendari, zahvalnice, čestitke, diplome, plakati, jelovnici, meniji, cenovnici, vinske karte, etikete, nalepnice, deklaracije, blokovi, kancelarijski pokloni…

Dizajn štampe

Dizajn štampe je izuzetno važan deo korporativnog identiteta svake kompanije, i njegov kvalitet klijenti prepoznaju kao kvalitet same te kompanije. U našem kreativnom studiju definišemo grafičke standarde kompanija. Primenjujemo ih u dizajnu radi formiranja što boljeg vizuelnog identiteta i predstavljanja na tržištu. Pored kreiranja potpuno novog vizuelnog identiteta, a samim tim i dizajna štampe,  radimo i redizajn postojećeg ukoliko se za to ukaže potreba, odnosno, ako to zahtevaju uslovi na tržištu.

Posebnu prednost u kvalitetu daje nam iskustvo naših dizajnera. Verzirani su za pripremu štampe na različitim materijalima, za različite vrste štampe i u različitim formatima. Dizajn štampanog materijala prilagođavamo svim vrstama štampe bilo da je u pitanju ofset, digitalna, flekso ili sito štampa. Saradnja našeg studija sa eminentnim štamparijama, omogućava na dobru povratnu informaciju iz same proizvodnje. To je uz vrhunski dizajn štampe ključ za dobar finalni proizvod. Našim klijentima pružamo i uslugu konsaltigna i pomažemo im u odabiru najboljih materijala i vrste štampe. Shodno odabranim materijalima, prilagođavamo dizajn štampe kako bi krajnji rezultat bio najbolji mogući.

Neke od primera dizajna štampanih materijala osmišljenih u Excentric Design Studiju možete videti u našem portfoliju.