DIZAJN AMBALAŽE (industrijski dizajn ili dizajn pakovanja) predstavlja veoma važan segment određenog proizvoda. Neretko važniji i od samog kvaliteta proizvoda, jer u širokoj ponudi, kvalitetna i lepa ambalaža je ono što u deliću sekunde opredeljuje kupca za jedan proizvod u odnosu na drugi. Svaka ambalaža je nosilac direktnih i indirektnih informacija o proizvodu. Imajući to u vidu, pored upotrebne i vizuelne karakteristike svaka ambalaža predstavlja i jednu informativnu celinu u širem značenju te reči. Ambalaža kroz sam dizajn ambalaže ostvaruje prvu komunikaciju sa potencijalnim kupcem. To je ono što uz kvalitet samog proizvoda čiti da se kupac iznova vraća određenom proizvodu.

Dizajn ambalaže (dizajn pakovanja)

Dizajn ambalaže, odnosno pakovanja je vrlo značajan u marketinškom pogledu i definisanju pozicije proizvoda na tržištu. Pakovanje predstavlja mesto direktnog fizičkog susreta kupca i vašeg proizvoda. U susretu sa ambalažom dešava se trenutak kada kupac impulsivno odlučuje o kupovini na svesnom i nesvesnom nivou, racionalno i emotivno. Kvalitetno oblikovan dobar dizajn ambalaže ili etikete ujedno je i marketinški prostor putem kojeg šaljete poruke o vrednostima svog proizvoda ili brenda. Ističete se na samom prodajnom mestu, i na posredan način podstičete kupca u odluci da dohvati upravo vaš proizvod sa police.

Funkcionalnost i ambalaža

U našem studiju posebnu pažnju poklanjamo obliku i funkcionalnosti same ambalaže. Dobro dizajnirana ambalaža, estetski i upotrebno gledano, predstavlja ambalažu kojoj je pored dopadljivosti umnogome olakšana upotrebna komponenta, olakšan prenos, odlaganje i skladištenje. Na taj način proizvođač stvara snažan osećaj brige za potrošače, što kod njih rađa osećaj poverenja i naklonosti prema proizvođaču.

Dugogodišnje iskustvo nam je garancija da za vas uvek možemo odabrati najbolje materijale za određeni dizajn. Naši dizajneri verzirani su za sve vrste štampe kada je u pitanju ambalaža, etiketiranje i pakovanje proizvoda. Naročito ističemo iskustvo naših stručnjaka u pripremi fajlova za štampu na fleksibilnim materijalima (Flekso štampa). Saradnja sa eminentim štamparijama, omogućuje nam da našim klijentima u vrlo kratkom roku ponudimo adekvatna rešenja. Po potrebi možemo da izradimo probne uzorake, naročito kada je reč o kartonskim pakovanjima.

Uz pomoć naših dizajnera, kroz dizajn ambalaže (dizajn pakovanja),  naćićete sigurnog partnera i podršku u osvajanju poverenja kupaca.

Naš kvalitet u dizajniranju ambalaže potvrđuje i veliki broj klijenata iz inostranstva, a našem portfoliju možete pogledati neke on naših radova.