Korporativni identitet (korporativni ID) predstavlja karakter same kompanije dizajniran tako da bude usklađena sa njenim dostignićima i prilagođena zadatim ciljevima. Korporativni identitet se sagledava kroz ime kompanije, logo (logotip, znak ili amblem), kao i kroz svakodnevne različite vidove izražavanja koji su usklađeni sa normama kompanije. Upravo te norme nam daju jasnu sliku o primeni korporativnog identiteta određene kompanije u njenom uobičajenom poslovanju. Oglda se kroz palete boja, posebnost oblika tipografije, izglede stranica i drugih metoda prezentovanja  brenda u svakodnevnoj (unutrašnjoj i spoljašnjoj) komunikaciji kompanije.

Nastanak pojma se vezuje za Sjedinjene američe države, i početak šezdesetih godina.

Korporativni identitet uglavnom predstavlja skup različitih elemenata:

     • Korporativni dizajn (logoi, ujednačen izgled promotivnog materijala, način oblačenja zaposlenih itd.)
     • Korporativna komunikacija (način komunikacije unutar kompanije, PR kroz konferencije, newslettere, saopštenja…)
     • Imidž kompanije (vrednosti i standardi koje kompanija neguje i prezentuje kroz svakodnevno poslovanje)

Korporativni identitet (Vizuelni identitet)

Ciljevi koji se žele postići kroz korporativni identitet mogu biti raznovrsni.  Poboljšati komunikaciju unutar same organizacije (interni odnosi), poboljšati utisak javnosti o poslovanju kompanije i povećati njenu vrednost na tržištu. Neretko je cilj saopštiti nova stremljenja u poslovanju kompanije, obezbediti što efikasnije spajanje jedne ili više firmi, kreirati specifičan ugled kompanije u medijima, definisati pozicioniranje na tržištu itd.

U savremenom poslovanju vizuelni identitet ima nezaobilazno mesto kada je za promovisanje kompanija u pitanju i kao takav predstavlja bazu u stvaranju jakog i prepoznatljivog brenda. Bez obzira da li stvarate brend od samog početka, ili redefinišete već postojeći, naš tim je tu da sa vama predloži najbolju mguću strategiju. Pomoćićemo vam da definišete optimalan način da se vaš brend na tržištu pokaže u najboljem svetlu.

Elementi korporativnog identiteta

Vizit karte, podsetnici, memorandumi, koverte, fascikle, rokovnici, notesi, olovke, majice, auto grafike, zastave, futrole, nalepnice, stikeri, cd omoti, posteri… samo su neki od elemenata korporativnog identiteta koje svakodnevno kreiramo za naše klijente. Svaki pojedinčni deo korporativnog identiteta jasno odražava samu strategiju, tj. suštinu korporativne filozofije koja stoji iza svega.

Excentric dizajn studio je tu da vaš korporativni identitet učini prepoznatljivim i dopadljivim budućim potencijalnim klijentima. Tu je i da vam omogući snažnu i jasnu identifikaciju u odnosu na konkurenciju na tržištu bude jasno vidljiva.

Naši grafički dizajneri poseduju znanje i veliko iskustvo u kreiranju identiteta i formiranju brendova koji postaju prepoznatljivi u različitim sferama poslovanja. U to se možete i sami uveriti pogledom na naš portfolio.