digitalna štampa

DIGITALNA ŠTAMPA svoju primenu je našla u štampi malih i srednjih tiraža, kada je potrebno odštampati materijal u što kraćem vremenskom roku. Digitalna štampa je na pomenutim tiražima veoma isplativa. Obzirom da je u pitanju direktna štampa, nije potrebno izrađivati štamparske ploče. Direktno se štampa direktno sa mašine na papir, što znatno se skraćuje vreme izrade. Upravo je vreme ono što je deficitarno u savremenom poslovanju. Iz tog razloga ne treba da čudi što je digitalna štampa za krakto vreme postala toliko popularna.

Zašto digitalna štampa?

Prednost digitalne štampe u odnosu da ofset štampu predstavlja eliminisanje potrebe za stvaranjem zaliha. Uve je moguće određeni promotivni materijal u vrlo kratkom roku doštampati. Digitalna štampa je naročito isplativa kod kompanija koje tek počinju sa radom. Nije potrebno u samom startu uložiti velike sume novca, može se početi sa manjim tiražima i na taj način ostvariti bolju kontrolu troškova.

Šta se štampa?

U digitalnoj štampi se najčešće štampaju vizit karte, flajeri, ID kartice, katalozi, jelovnici, pospekti, cenovnici. Pored ovoga štampaju se još i vinske karte, fascikle, memorandumi, nalepnice, zahvalnice, kalendari, deklaracije. Vrlo često se digitalna štampa, zbog svog kvaliteta koristi za izradu probnih otisaka. Digitalna štampa dozvoljava jednostrano i obostrano štampanje. To se obično radi pre puštanja u ofset štampu velikih tiraža.

Na kojim formatima se štampa?

Digitalna karta koristi A4 (210 x 297 mm), A3 (297 x 420 mm) i SRA3 format (330 x 488 mm), u gramažama od 80 do 350 grama. Pored standarndih papira moguća je štampa na samolepljivim belim papirima, što je naročito pogodno za štampu nalepnica, etiketa, stikera ili deklaracija. Moguća je i štampa na samolepljivoj providnoj foliji. Vrlo korisno za lepljenje na providnim površinama kao što su staklo ili pleksiglas.

Excentric dizajn studio sarađuje sa eminentnim štamparijama za digitalnu štampu. U mogućnosti smo vam ponuditi kvalitetnu štampu vašeg materijala i povoljne cene. Uverite se u kvalitet koji nudimo u našoj galeriji radova.