Nalepnice Štampa nalepnica Dizajn nalepnica

NALEPNICE su specifičan grafički proizvod uz koji gotovo svaka površina postaje reklamni prostor. Dizajn nalepnica i sama štampa nalepnica veoma su važan segmen u brendiranju određenog proizvoda. Pomoću nalepnica obeležavaju se proizvodi u vidu samolepljivih etiketa na različitim proizvodima. Često se koriste i kao znaci upozorenja ili obaveštenja na istaknutim mestima. Svoju upotrebu su našle i u brendiranju proizvoda sa staklenom ambalažom. Najčešće su u pitanju etikete za tegle, vino, sokove i slično.

Štampa nalepnica

Kada su u pitanju manji tiraži, nalepnice se štampaju u digitalnoj, tabačnoj štampi. Kao podloga za štampu koriste se sledeće vrste papira:

  • Samolepljivi papir, populrni „mulfon“ (moji može biti sjajni ili mat)
  • Samolepljiva PVC folija

Maksimalna dimenzija koja može da se štampa na digitalnim štampačima je 330 x 488 milimetara. Preciznije, SRA3 format. Imajte na umu da je površina na kojoj se može štampati nešto manja od punog formata papira. Tačnije, maksimalna površina štampanja iznosi 317 x 480 milimetara. Ukoliko su vam potrebne nalepnice većih formata, onda se štampa na ploterima koji štampaju iz rolne. Kao podloga se koriste vodootporne folije.

Nalepnice nepravilnog oblika

Ponekad, u zavistnosti od oblika ambalaže, potrebno je da nalepnica (etiketa) bude nepravilnog oblika. Npr. kružnog, elipsastog, zvezdastog i slično. Nakon završenog procesa štampe, volije se nose na mašine za isecanje (kateri). One po zadatoj putanji isecaju etikete na rolni, i perforiraju samu površinu. Isečeni prostor između etiketa se uklanja tako da na samoj foliji ostanu samo nalepnice (etikete) u željenom obliku. Tako pripremljene nalepnice isporučuju se u rolnama i jako su jednostavne za upotrebu.

Dizajn nalepnica

Excentric dizajn stuio sarađuje sa vodećim štamparijama u Beogradu. Kao i uvek, našim klijentima nudimo kokpletnu uslugu. Od dizajna, pa sve do štampe i isporuke na željenu adresu. Naravno, tu smo i da im obezbedimo povoljnu cenu štampe, kao i najbolje uslove plaćanja.

Uverite se u kvalitet koji nudimo u našoj galeriji radova.