Koverte Dizajn koverti Štampa koverti

Koverte su česta forma komunikacije u svakodnevnom poslovanju. Iz tog razloga dizajn koverti i štampa koverti moraju doprineti što boljem utisku. Koverta, kao i drugi štampani korporativni materijal, ima zadatak da na što bolji način predstavlja kompaniju i odslika njen korporativni imidž.

Zašto je važan dizajn koverti  (štampa koverti)?

U ljudskoj psihologiji je duboko urezana potreba za lepim. Tako se i estetski lepo dizajnirane i na oko dopadljive koverte lakše nađu u rukama i češće otvaraju od standardnih, uobičajnih koverti. Pored ovoga, brižljivo dizajniranom kovertom svojim poslovnim partnerima ostavljate utisak kompanije koja planira svaki segment svog poslovanja i obraća pažnju na detalje.

Vrste koverti

Moguće je koristiti već gotove, kupovne koverte ili se mogu izraditi koverte baš za vas. Standardne, kupovne su ograničene kada govorimo o dizajnu koverti. Kod njih se dizajn uglavnom svodi na štampanje logotipa, i osnovnih kontakt podataka. Nije moguće štampanje do samog ruba, već se mora “pobeći” od ivica barem desetak milimetara. Ukoliko izrađujete koverte isključivo za svoje potrebe, onda  je mogućnost primene dizajna znatno veća. Moguće je štampanje preko čitave površine uključujući i klapnu. U zavisnosti od potrebe, mogu imati i prozor. Uglavnom se koriste za slanje računa ili u slučajevima gde se adresa primaoca vidi korz taj prozor.

Dimenzije koverti

Neki od standardnih formata koverti su  DL (220 x 110 mm) popularni „ameriken“, C5  (162 x 229 mm), C6 (114 x 162 mm) i C4 (229 x 324 mm). Štampaju se uglavnom na 80 do 100 gramskim papirima. Osim pomenutih, standardnih formata, po potrebi se mogu izrađivati i druge vrste koverte. Za njihovu izradu koriste se različiti specijalni papiri, papiri u boji, sa reljefom i dr. Uglavnom se radi o koverti za određene događaje, pozivnice za svadbu, venčanja, krštanja, predavanja…

Dizajn koverte

Excentrid dizajn studio vam nudi kompletnu uslugu. Naš kreativni tim izradiće za vas vrhunski dizajn koverte, koji će na pravi način predstavljati imidž vaše kompanije. Takođe, možete nam prepustiti kompletnu brigu o štampi i dostavi štampanog materijala.

Pogledajte neke od naših radova u portfoliju i upoznajte se sa kvalitetom koji nudimo.