Dizajn etiketa za rakiju etikete za rakiju etiketa za rakiju

DIZAJN ETIKETA ZA RAKIJU zauzima posebno mesto u katalogu naših usluga. Na našem tržištu prisutni su mnogi brendovi, pa su kvalitetne etiketa za rakiju od presudnog značaja za dobar plasman. Pre priče o etiketama, podsetimo se nekih detalja o rakiji…

O rakiji…

Teško je sa sigurnošću reći kada se rakija počela peći u ovim našim krajevima. Istorija kaže da je rakija kod nas došla sa Turcima u 14. veku. Ono što je sigurno, prvi put se zvanično pominje upravo u Dušanovom zakoniku. Očigledno je rakija brzo našla put do srca tadašnjih stanovnika Srbije. Iz tog razloga zakonski se morala propisati kazna za njenu prekomernu upotrebu.

Ozbiljnija proizvodnja rakije vezujese za kraj XVI veka i pojavu prvih kafana, kao i kasnijeg značajnijeg razvoja voćarstva u Srbiji.

Brendiranje

Kada su u pitanju žestoka alkohona pića, rakija po svom kvalitetu spada u sam vrh. Zbog svoje voćne baze daleko je kvalitetniji proizvod od viskija, votke, tekile… Ono po čemu pomenuta pića prednjače, jeste proces brendiranja. Brendiranju se kod nas nije poklanjalo dovoljno pažnje. Međutim, u poslednje vreme i kod nas se razvija svest o značaju kvalitetne ambalaže i pravilnog brendiranja rakije.

Etikete za rakiju

Etiketa za rakiju mora ispuniti dva osnovna zadatka. Prvi je funkcionalni zadatak. Etiketa za rakiju mora da ponese sve potrebne podatke koji su zakonski propisani. Pored njih, i neke važne karakteristike proizvoda koje proizvođač želi da istakne u prvi plan. Od obaveznih stvari pored naziva rakije obično se na etiketi nalazi zapremina i sadržaj alkohola.

Dizajn etiketa za rakiju

Drugi zadatak je estetske prirode. Da bi vaša rakija na tržištu našla put do klijenata potrebno je da stvorite jak brend, tačnije prepoznatljivu robnu marku. Excentric dizajn studio sa svojim kreativnim timom je tu da vam pruži punu podršku u brendiranju vaše rakije. Naši dizajneri imaju bogato iskustvo i kroz dizajn etikete za rakiju, daće akcenat onim osobinama koje želite da istaknete. Dopadljivim dizajnom opredeliće potencijalne kupce baš za vaš proizvod. Dizajn etikete je veoma važan deo u brendiranju proizvoda, zato ga poverite proverenom timu.

Kroz naš portfolio upoznajte se sa kvalitetom koji nudimo.