DIZAJN MAGAZINA (DIZAJN ČASOPISA) ima za cilj da sadržaj izdanja koji se prezentuje čitaocu bude što dopadljiviji i ugodniji za čitanje. Na taj način se drži pažnja čitaoca ali i omogućava mu se da lakše i ugodnije prati sadržaj koji mu se putem časopisa prezentuje. Excentric dizajn nudi kompletnu uslugu: dizajn, prelom časopisa (prelom magazina), kontrolu štampe i isporuke.

Magazin HELLO!, CorD magazin, JAT Review, Ekonomist magazin, Biznis i finansije, Bankar, Preduzeće, Moja posla, TimeOut… Energy Observer, Novi magazin, Reporter, BRAND magazin, Monopolist, Puls, Jelo i piće, Puls, Network magazin, Pravi odgovor, Swiss Serbia, Auslander, Info Čukarica… samo su neki od časopisa i publikacija na kojima su naši dizajneri radili, što dovoljno govori o kvalitetu koji posedujemo kada je u pitanju dizajn magazina.

Dizajn magazina (dizajn časopisa)

Dizajn jednog magazina se definiše već kod prvog broja, prati se kroz buduća izdanja, i na taj način se kreira vizuelni identitet magazina. Važno je da svaka stranica u grafičkom smislu bude deo jedne celine. Za vas možemo uraditi kompletan layout od samog početka. To uključuje izradu master strana, definisanje izgleda tipskih stranica, definisanje naslovne strane, odabir boja, pratećih grafičkih elemenata i vrste tipografije. Takođe, ukoliko smatrate da je došlo vreme za to, možemo za vas redizajnirati već postojeća izdanja, dati im novu svežinu, ne gubeći vezu sa originalnim konceptom.

Prelom časopisa (prelom magazina)

Nakon definisanog layout-a (tipskih strana, tipografije, boja, grafičkih elemenata i dr.), radi se prelom časopisa (prelom magazina). Tada se sav pripremljeni materijal za određeno izdanje sklapa u jednu celinu. To je najdinamičnija i najkreativnija faza. Naši dizajneri u saradnji sa urednicima, novinarima, lektorima, korektorima formiraju finalni proizvod koji će se naći u rukama čitalaca.

Štampa magazina

Pored dizajna magazina, preloma i pripreme za štampu, možemo po potrebi preuzeti i kompletnu brigu oko štampe samih izdanja. Za vas možemo uraditi probne otiske i proveriti tabake pre štampe.

Excentric dizajn studio se uvek trudi da vam omogući kompletnu uslugu, tako pored dizajna magazina, njegove pripreme za štampu i same štampe. Nudimo vam i uslugu izrade elektronskog izdanja za lako slanje i preuzimanje putem interneta, tzv. e-magazina.

Našim klijentima, takođe, nudimo mogućnost outsourcing-a. To bi u slobodnom prevodu značilo da je moguće magazin raditi u našem prostoru koji je u potpunosti opremljen za tu namenu. Takođe, postoji mogućnost da naš tim dođe kod vas i uraditi pripremu izdanja za štampu.

U portfoliju ćete naći neka od izdanja za čiji su se kvalitet pobrinuli baš naši dizajneri.