Dizajn kataloga štampa kataloga

KATALOG predstavlja spisak poroizvoda ili usluga koje određena kompanije želi da predstavi na tržištu. Excentric dizajn studio vam nudi dizajn kataloga različitih vrsta. Takođe, za vas imamo rešenje i kada je štampa kataloga u pitanju.

Formati kataloga

Katalog se najčešće distribuira u štampanom obliku. Ipak, u poslednje vreme veoma je zastupljeno i slanje kataloga u elektronskoj formi (e-katalog). Neretko se klijentima dostavlja na CD-u ili USB fleš memorijama.

Dizajn kataloga

Dizajn kataloga ima za cilj da na kreativan način objedini spisak proizvoda, njihov grafički i tekstualni opis. Pri izradi kataloga potrebno je voditi računa da sam dizajn odgovara korporativnom imidžu.

Forma kataloga

Izuzetno važan deo katalog jeste naslovn a strana, odnosno korice kataloga. To je ono što potencijalni klijenti prvo vide, i na osnovu nje formiraju svoj prvi utisak. Listajući dalje katalog, uglavnom se prvo nailazi na predstavljanje kompanije sa osnovnim informacijama. Nakon toga sledi predstavljanje proizvoda ili usluda, da bi se na kraju kataloga našli kontakt podaci kompanije.

Formati kataloga

Ne postoji propisana dimenzija kataloga. U dogovoru sa dizajnerom, a na osnovu sadržaja koji se prezentuje, bira se i odgovarajući format. Ipak, radi uštede, vodi se računa da se odabrani format što bolje uklapa na tabak.

Štampa kataloga

Kako bi dizajn kataloga došao do punog izražaja neophodna je kvalitetna štampa. Naš studio sarađuje sa renomiranim štamparijama, i može za vas preuzeti kompletnu brigu o štampi kataloga. Takođe, od stručnjaka za štampu možete dobiti izuzetno korisne savete i sugestije. Pomoćićemo vam da odaberete najbolji papir i gramažu papira za vaš katalog. Ponudićemo vam najbolje tehnike štampe i dorade finalnog proizvoda. Izrada tvrdih korica, zlatotisk, srebro, reljef, UV lak, peti prolaz sa specijalnim bojama, samo su neke od tehnika koje koristimo kako bi se vaš katalog izdvojio od konkurencije.

Excentric dizajn studio ima veliko iskustvo kada je reč o dizajnu kataloga. Veliki broj zadovoljnih klijenata najbolja su garancija da ste posao poverili profesionalcima i da je vaš katalog u sigurnim rukama. U galeriji radova možete se detaljnije upoznati sa našim radovima.