Dizajn etiketa za med etikete za med etiketa za med

DIZAJN ETIKETA ZA MED jedna je od specijalnosti našeg kreativnog tima. Etikete za med izrađene u Excentric dizajn studiju krase teglice brojnih pčelara širom Srbije. Pre nego počnemo priču o etiketama, recimo reč – dve o medu…

O medu…

Prvo pominjanje meda datira još od davnina i može se pronaći u sumerskim i vavilonskim spisima beleženim klinastim pismom. Pominju ga i svete knjige poput Biblije i Kurana. Legenda kaže da su pčele izašle iz raja gde su bile božiji pomoćnici. Slatki ukus i lekovita svojstva učinili su med izuzetno značajnom namirniocm, jedinom koja ima sve potrebno za život (vodu, enzime, minerale i vitamine). Srbija ima velike prirodne potencijale kada je reč o proizvodnji meda. Procena je da se godišnje proizvede do 5000 tona, a da su proizvodni kapaciteti barem dvostruko veći. Na tržištu je prisutan veliki broj proizvođača, tako da je veoma bitno pravilno predstaviti med. Pored kvaliteta, način brendiranja postaje presudan faktor u odluci potrošača da se opredele baš za vaš med. Ono što kupci prvo vide, i što im privlači pažnju jeste upravo etiketa.

Etikete za med

Etiketa za med mora da sadrži određene informacije koje su propisane zakonom. Uobičajno na etiketi stoji naziv i vrsta meda, naziv proizvođača, LOT (serija točenja, broj posude), optimalni rok upotrebe, datum proizvodnje, gramaže. Naravno, i poneki podatak o medu koji bi proizvođač želeo dodatno da istakne. Etiketa ne bi trebalo da prekriva više od 30% teglice.

Dizajn etiketa za med

Ponuda meda na tržištu je zaista velika, kako domaćih tako i inostranih proizvođača. Dizajn etikete za med ima za cilj da vaš med izdvoji od konkurencije. Da dopadljivim dizajnom podstakne potencijalnog kupca da se opredeli za vaš med. To nije ni malo lak zadatak. Brendiranje meda je veoma ozbiljan posao i veoma je važno da to poverite iskunim stručnjacima. Naš kreativni tim je tu da prema vašim zahtevima, idejno i grafički definiše vaš brend. Pravilno brendirana etiketa za med daje do znanja potrošačima da iza tog proizvoda stoji ozbiljna proizvodnja koja brine o svojim kupcima.

Excentric dizajn studio ima veliko iskustvo u dizajnu etiketa. U kvalitet našeg rada možete se uveriti putem galerije radova.