sito štampa tampon štampa

SITO ŠTAMPA, za razliku od ofset i digitalne, omogućava štampanje na različitim vrstama materijala. Moguća je štampa na papiru, tekstilu i plastici i drugim materijalima sa ravnom površinom. Naročito je pogodna za štampanje većih tiraža, a može se štampati u jednoj ili nekoliko boja.

Kako radi sito štampa?

Jednostavno govoreći, prvo se priprema štamparska forma u obliku sita. Foto tehnikom se u njoj formira željeni šablon preko koga se pod pritiskom nanosi boja. Boja prolazi korz šablon u formi i ostavlja otisak na željenoj površini, nakon toga sledi sušenje. Na ovaj način moguće je nanositi boju u različitim debljinama.

Šta se štampa?

Sito štampa je naročito pogodna za štampu na tekstilu. Najčešće su u pitanju majice, duksevi, različite tekstilne etikete i deklaracije, trakice, odela, prsluci, kape, kombinezoni… Moguća je štampa u više boja, a zbog dubine nanosa boje, predstavlja najpostojaniju tehniku. Pored tekstila štampaju se upaljači, olovke, privesci, PVC kese, baloni, rokovnici, štampa na veštačkoj i prirodnoj koži. Jednom rečju na gotovo svim ravnim površinama.

Tampon štampa?

Tampon štampom se rešava problem štampanja na zakrivljenim površinama. Otisak je znatno precizniji u odnosu na sito štampu, ali je uslovljen veličinom površine na koju se nanosi boja. U praksi uglavnom se štampaju čaše, upaljači, olovke, pepeljare, rokovnici, keramičke šolje… U pitanju je tehnika pogodna za štampanje srednjih i velikih tiraža.

Excentric dizajn studio ima bogato iskustvo u radu sa eminentnim štamparijama u Beogradu. Dizajnirali smo i ispratili štampu različitih promotivnih materijala u vidu poslovne galanterije. Nagomilano iskustvo rado delimo sa svojim klijentima. Tako ćete kod nas uvek dobiti savet kada je u pitanju odabir materijala i štampa na različitim reklamnim materijalima. Bilo da je u pitanju sito štampa ili tampon štampa, za vas smo uvek tu da ispratimo štampu, i obazbedimo vam najpovoljnije uslove štampe.

Uverite se i sami kroz galeriju radova u kvalitet koji garantujemo.